• Ongeregeldheden: SC Welberg 1 - GSC/ODS 1

    Op zondag 18 februari 2018 is op sportpark ’t Zandbaantje de wedstrijd SC Welberg 1 - GSC/ODS 1 gespeeld met als uitslag 2-2. Het was van beide kanten een felle en beladen wedstrijd.

    Op het einde van deze wedstrijd, na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, liepen de gemoederen zo hoog op dat er door de aanwezige bestuursleden van SC Welberg is besloten om de Politie te bellen. Ook is er even later een ambulance opgeroepen voor een supporter/vrijwilliger van SC Welberg die een korte tijd het bewustzijn had verloren.

    Het bestuur van SC Welberg heeft maandagavond 19 februari 2018 tijdens de algemene bestuursvergadering besloten dit incident te melden bij de aanklager van de KNVB. Op dinsdag 20 februari 2018 is er een officieel verzoek tot onderzoek ingediend bij de aanklager van de KNVB. Op dat moment had de aanklager van de KNVB al een rapport van dienstdoende scheidsrechter ontvangen.

    De aanklager heeft ons bedankt voor de melding en is een grondig onderzoek gestart naar de ongeregeldheden die middag. Daarbij heeft SC Welberg de aanklager de volledige medewerking toegezegd. Afgelopen week zijn er groot aantal verklaringen afgenomen bij leden en supporters van SC Welberg. Ook zijn alle beelden van de aanwezige beveiligingscamera’s op sportpark ’t Zandbaantje veiliggesteld en ter beschikking gesteld aan de aanklager van de KNVB.

    SC Welberg doet op dit moment verder geen uitspraken over wat er precies die middag op het einde van de wedstrijd en daarna is voorgevallen. SC Welberg gaat niet in op speculaties en we gaan ook niet met de beschuldigende vinger wijzen. SC Welberg wacht het onderzoek van de aanklager van de KNVB af en zal daarom geen verdere uitspraken doen tot het onderzoek is afgerond.

    Wij betreuren de hele situatie ten zeerste! SC Welberg wil een veilig sportklimaat creƫren voor iedereen die het spelletje voetbal graag speelt. Hierin hebben wij, zondag 18 februari 2018, gefaald. Wij zullen lering trekken uit deze gebeurtenis met de hoop dat het nooit meer zal gebeuren.

     

    Bestuur SC Welberg.