• Pupil van de week: Néomi Leeuw

    Zondag 7 oktober 2018 was ik, Néomi Leeuw 11 jaar, de Pupil van de week bij de SC Welberg Dames 1. Ik had er super veel zin in!

    Ze moesten deze dag voetballen tegen Riel Dames 1.

    Aangekomen bij ’t Zandbaantje mocht ik eerst het mooie shirt van

    pupil van de week aandoen en daarna ging ik met de dames en de trainers de bestuurskamer in voor de wedstrijdbespreking. Ik stond aandachtig te luisteren wat de trainer vertelde over de opstelling en de tactiek voor deze wedstrijd.

    Toen de dames gingen omkleden, bleef ik even in de kantine en mocht nog wat over mezelf vertellen.

    Ik woon in Steenbergen samen met mijn vader Alfred, mama Wianda en mijn grote broer Djustin. In totaal heb ik 4 huisdieren en ze zijn allemaal even lief. Mijn konijn heet Alexis, 1 kat heet Messi en de andere kat heet Cheeva en dan hebben we nog een hond Kimbo.

    Ik zit in groep 8B van de Gummarus school en heb een juffrouw Sandra. Het leukste op school vind ik Gym en Engels. Rekenen vind ik niet zo leuk, dat vind ik soms een beetje moeilijk.

    Thuis kijk ik graag naar Nickelodeon op televisie en doe natuurlijk heel graag voetballen, maar lezen vind ik ook leuk. Wat ik dan graag lees zijn de boeken "Het leven van een Loser".

    Mijn favoriete voetbalclub is Ajax en de beste voetballer is Matthijs de Ligt. Hij is super goed in verdedigen. Zelf voetbal ik bij de MO13 en mijn trainers zijn mijn vader Alfred Leeuw en Mickel Beens. Ik sta soms in het middenveld, maar meestal laatste vrouw en het beste kan ik met mijn rechtse been tegen de bal aan trappen.

    Als voetbalster moet je natuurlijk goed eten en mijn favoriet zijn dan toch wel die gele stengels. Heerlijk die frietjes! Met boerenkool maak je mij minder blij.

    Als aan mij dan nog wordt gevraagd wat ik later worden wil, dan is dat Politie agente. Dus pas maar op straks, hi, hi.

    Genoeg over mezelf gekletst, nu weer even terug naar de wedstrijd. Voor een goede voorbereiding op de wedstrijd is een warming up natuurlijk heel belangrijk en daar mocht ik aan meedoen. Helemaal leuk! Hierna mocht ik het eerste doelpunt gaan maken en dat lukte natuurlijk. Vervolgens kwam de officiële aftrap en mocht ik plaats gaan nemen in de dug out om de dames aan te moedigen, waaronder Lonneke van Terheijden mijn favoriete speelster waar ik mee op de foto mocht.

    Ik voorspelde een 2-1 overwinning en na een spannende wedstrijd was het 3-2 voor de Welberg Dames. Super goed gedaan! Ik had Lonneke in ieder geval geluk gebracht, want zij had er twee gescoord.

    Ik kan in ieder geval weer terug kijken op een mooie dag!