• UPDATE - Ongeregeldheden: SC Welberg 1 - GSC/ODS 1

    Dit betreft een update op de ongeregeldheden na de wedstrijd SC Welberg 1 - GSC/ODS 1. De eerste officiële reactie na de gebeurtenissen is terug te lezen op: https://www.scwelberg.nl/2018/02/27/ongeregeldheden-sc-welberg-1-gsc-ods-1/

    ---------------------

    SC Welberg heeft vanaf het eerste moment volledig meegewerkt aan het onderzoek van de aanklager. In totaal zijn er 11 verklaringen van leden en supporters afgenomen en samen met de camerabeelden van de beveiligingscamera’s overgedragen aan de aanklager van de KNVB.

    Donderdag 29 maart 2018 heeft het bestuur van SC Welberg na intensief onderzoek door de aanklager van de KNVB een tenlastelegging + schikkingsvoorstel ontvangen met betrekking tot de ongeregeldheden die zich hebben afgespeeld na afloop van de wedstrijd SC Welberg 1 - GSC/ODS 1 van 18 februari 2018.

    Aan SC Welberg wordt ten laste gelegd: "dat meer leden van uw vereniging zich ter gelegenheid van de wedstrijd SC Welberg 1 - GSC/ODS 1 gespeeld op 18 februari 2018 te Steenbergen NB voor/gedurende/na de wedstrijd niet behoorlijk hebben gedragen door het slaan (raak) van meerdere spelers van GSC/ODS (artikel 2 lid 2 sub b Algemeen Reglement juncto artikel 24 lid 3 Reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal)"

    Op grond hiervan heeft de aanklager besloten om SC Welberg het volgende schikkingsvoorstel te doen, met ingang van 29 maart 2018:

    • Een onvoorwaardelijke boete van 400 euro;
    • Vier winstpunten voorwaardelijk, met een proeftijd tot het einde van het seizoen 2017/2018*
    • Het voorwaardelijk uit de competitie nemen van SC Welberg 1, met een proeftijd tot het einde van het seizoen 2017/2018*

    *De aanklager zal vorderen de voorwaardelijke sancties om te zetten naar onvoorwaardelijke sancties, indien er meerdere leden (en dan met name toeschouwers) bij thuis- of uitwedstrijden van SC Welberg 1 zich in het resterende deel van het seizoen (nogmaals) schuldig maken aan enig fysiek geweld c.q misdragingen in de vorm van gewelddadige handelingen.

    Het bestuur zal zich de komende dagen beraden over wel/niet te nemen vervolgstappen.

    De twee leden van SC Welberg die één of meerdere spelers van GSC/ODS hebben geslagen (raak) hebben een tenlastelegging + schikkingsvoorstel ontvangen. Beide leden hebben hetzelfde schikkingsvoorstel ontvangen namelijk:

    • Een onvoorwaardelijke schorsing van zes (6) maanden.

    Het staat leden van SC Welberg vrij om te bepalen of ze tegen dit schikkingsvoorstel in beroep gaan.

    Daarnaast is ook bekend wat het schikkingsvoorstel is voor de vereniging GSC/ODS en de diverse spelers die bij de ongeregeldheden betrokken waren.

    de aanklager heeft besloten om GSC/ODS het volgende schikkingsvoorstel te doen, met ingang van 29 maart 2018:

    • Een onvoorwaardelijke boete van 400 euro;
    • Vier winstpunten in mindering waarvan één winstpunt onvoorwaardelijk en drie winstpunten voorwaardelijk, met een proeftijd tot het einde van het seizoen 2017/2018*
    • Het voorwaardelijk uit de competitie nemen van GSC/ODS 1, met een proeftijd tot het einde van het seizoen 2017/2018*

    *De aanklager zal vorderen de voorwaardelijke sancties om te zetten naar onvoorwaardelijke sancties, indien er meerdere leden (en dan met name toeschouwers) bij thuis- of uitwedstrijden van GSC/ODS 1 zich in het resterende deel van het seizoen (nogmaals) schuldig maken aan enig fysiek geweld c.q misdragingen in de vorm van gewelddadige handelingen.

    In totaal hebben drie spelers van GSC/ODS 1 het volgende schikkingsvoorstel ontvangen:

    • Speler 1 - onvoorwaardelijke schorsing van acht (8) maanden.
    • Speler 2 - onvoorwaardelijke schorsing van twaalf (12) maanden.
    • Speler 3 - onvoorwaardelijke schorsing van dertien (13) maanden.

    Uit privacyoverwegingen worden er geen namen genoemd.

     

    De hele gang van zaken rond deze wedstrijd betreuren wij ten zeerste. SC Welberg benadrukt dat iedereen die het spelletje voetbal leuk vindt/lijkt van harte welkom is op onze vereniging en dat wij als vereniging voor al onze leden, vrijwilligers, gasten en supporters een veilig sportklimaat willen creëren en daar zijn wij elke dag mee bezig! Wij hopen dit als vereniging nooit meer mee te maken.

     

    Bestuur SC Welberg.