• Voetbalkamp 2018

    Dit jaar zijn we voor ons jaarlijkse voetbalkamp met onze club te gast geweest bij Groepsaccommodatie "De Kievit" te Esbeek. Waar op vrijdag leden van de AC al om 17.00uur voor een gesloten poort stonden, stroomde om iets voor 18.00uur de kantine en het sportpark toch aardig vol. Na een vlot verlopen inschrijving en controle of iedereen er was, vertrok de meute in recordtijd  om 18.15uur naar Esbeek.

    Hier hadden de vooruit gereisde leden van de AC en keukenbemanning alles al in orde gemaakt om iedereen te kunnen ontvangen. Er was voor deze geoliede machine zelfs nog tijd over voor een terrasje bij den bockenreyder en om even lekker te zwemmen.

    Nadat iedereen zijn plekje had gevonden, de regels waren uitgelegd en de groepen waren verdeeld. Maakte iedereen kennis met zijn team en leiders voor dit weekend. Kort hierna werd gestart met het bosspel. Tijdens dit spel verstopten diverse leiders en leden van de AC zich in het bos. De kinderen moesten ze zoeken en zodoende punten verzamelen. Als snel bleek dat de leiders in het bos niet alleen de kinderen van zich af moesten slaan. Maar ook de vele muggen en ander ongedierte.

    Na het spel was er vrije tijd, en werd het donker voetballen tot kunst verheven. Ook het kampvuur brandde goed en was lekker warm. Toen het tegen de ochtendgloren eindelijk rustig werd op de locatie bleken er een paar nachtbrakers op eigen houtje de zwemplas in gedoken te zijn. Niet erg slim en erg ondoordacht, er zal maar iets gebeuren! Nadat de raddraaiers op geheel terechte onsubtiele manier richting hun kamer waren gebonjourd. Was de rust voor even compleet.

    Was het niet dat toevallig de wisseling van de wacht net plaatsvond en deze van de net afgelopen gebeurtenissen afhoorden. Wilden ze zwemmen? Dan gaan we zwemmen! Met een pan en pollepel werden de complete 2 slaapkamers om 5.45uur en na 15min nachtrust wakkergeschut. Zwembroek en schoenen aan en meekomen! Dat hadden ze duidelijk niet meer verwacht. Na een rondje door het bos dook bijna iedereen mee het water in. Weer lekker gezwommen mannen!

    Na een verdient ontbijt ging een deel van de groep van start voor de speurtocht, en begon een deel alvast met het voetbaltoernooi. Tijdens de tocht lukte het niet om op de route een dankpost de installeren, hierdoor was iedereen behoorlijk dorstig en hongerig bij terugkomst. Van de klaargezette lunch werd dan ook goed gebruik gemaakt.

    Verder met het voetbaltoernooi! In de middag is er druk gespeeld, gescoord en hebben we mooie reddingen gezien. Door het stralende zomerweer was het nodig tijd voor verkoeling. Dus lekker zwemmen met zijn allen! Driftig werd er geprobeerd leiders het water in te gooien, Jermo lukte het alleen net niet Wim in het water te trekken. Het leverde een heuse worstelpartij op, met Wim als winnaar.

    Na een lange dag was het tijd voor de barbecue. Zonder Ivo en Jeanine, die gingen naar Guus. Niet Guus Hiddink, maar Guus Meeuwis. Daarom had Bas de plaats van Ivo naast Tom over genomen en hoe het kwam weten we niet, maar er is niks verbrand.

    Tijdens het avondspel, Expeditie Robinson bleek maar weer hoe moeilijk het is om vuur te maken zonder aansteker. Of geduld te hebben, en je puzzel op de goede ondergrond te plakken. Uiteindelijk lukte het dan ook bijna iedereen om met enige hulpmiddelen vuur te maken.

    Hierna was het tijd voor een echt vuur, en ging de fik weer in het kampvuur. Ook de barbecues branden nog lekker. Dit met de saté en het stokbrood wat nog over was zorgde voor een lekkere mid-night snack. André verzorgde nog wat kunstjes en schuine moppen. De kinderen, die lagen mooi op tijd in bed. Over sommige die om 5uur nog gingen zwemmen zullen we het maar niet hebben.

    De zondag kwam dan ook rustig op gang, met een gebakken of gekook ei van Ivo en Martijn. Er bleek nog meer saté over te zijn. Dat smaakt ‘s ochtends ook prima! Nadat Johan was uitgeslapen konden we beginnen met de finales van het voetbaltoernooi.

    Na de finales was er tijd om de spullen op te ruimen en de slaapkamers weer helemaal schoon te maken. Nadat de mannen van de Jo-13 t/m Jo-17 terug konden om het nog iets beter te doen. Konden ook de dames van Mo-11 nog een poging wagen. Complimenten aan alle andere jongens en meiden, er was erg netjes schoongemaakt!

    Traditiegetrouw was de frietboer weer gearriveerd en kon iedereen een frietje met een snack ophalen. Het spel mens erger je niet was dit jaar de afsluiting van het kamp en werd in een brandende zon gespeeld. Veel drinken dus!

    Hierna werden snel de scores opgemaakt om op tijd te starten met de prijsuitreiking. Hierin bleek een toevallig unieke situatie. Team 4 had in elk spel maar liefst 4 punten weten te halen. En werd hiermee roemloos laatste, het zag er wel leuk op de puntenlijst.

    Uiteindelijk bleek het team van Jan en Maarten (team 9) de winnaars van het kamp. Ze ontvingen een mooi aandenken en net als alle andere teams een cake om te delen.  Ondertussen waren de eerste ouders al aangekomen om de kinderen op te halen. Na een mooie groepsfoto verlieten de eerste dan ook al snel het kampterrein.

    Door de keukenbrigade was de gehele accommodatie inmiddels weer netjes schoongemaakt en waren de spullen alweer ingeladen. Toen ook de laatste kinderen werden opgehaald kon ook de AC en keukenbrigade richting de Welberg. Na het uitladen van de spullen en een afsluitend biertje zat ook voor hun het kamp erop.

    Als activiteitencommissie kijken we weer terug op een zeer geslaagd kamp. We hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Natuurlijk gebeurt er altijd wel iets, en is er soms een traan of een valpartij. Maar ons inziens zijn deze dingen vaak snel vergeten.

    Wij bedanken de inzet van alle teamleiders, ouders, Jo-19, Za-4 en die van de keukenbrigade bestaande uit Ivo, Jeanine, Bas en Anita. Zonder jullie allemaal kunnen wij geen kamp organiseren. Ook Wim Diaz, na 11 jaar training geven en leider zijn, en 10 kampen was dit kamp naar eigen zeggen je laatste. Maar we gaan volgend jaar gewoon weer vragen of je mee gaat! Dus nogmaals, iedereen bedankt!

    In verband met de feestdagen is het jeugdkamp volgend jaar erg laat, namelijk het weekend van
    21-22-23 Juni 2018. Zet die dus alvast maar in de agenda!

    Met sportieve groet,

    Inge Valk, Jorg de Bont, Johan Helmons, Anette Schuurman, André van Opdorp,
    Jasper van Minderhout en Tom Bogers

    Activiteitencommissie SC Welberg